Real Madrid sluit Spaanse competitieseizoen af tegen Betis voordat het zich richt op Champions League-finale

Real Madrid sluit Spaanse competitieseizoen af tegen Betis voordat het zich richt op Champions League-finale

Real Madrid heeft nog één kans om zich voor te bereiden op de komende Champions League-finale, als het zaterdag op bezoek gaat bij Real Betis in een betekenisloze wedstrijd waarmee het Spaanse competitieseizoen wordt afgesloten.

Madrid won drie weken geleden voor de 36e keer de Spaanse competitie en sindsdien heeft coach Carlo Ancelotti zijn selectie gerouleerd om het risico op blessures bij de starters te verkleinen.

Ancelotti hield de sterren Bellingham Voetbalshirts en Vinícius Júnior op de bank tijdens het 4-4 gelijkspel met Villarreal afgelopen weekend en zal waarschijnlijk meer van hetzelfde doen tegen Betis in aanloop naar de Europese titelstrijd tegen Borussia Dortmund in Londen op 1 juni.

De grootste beslissing voor Ancelotti in de aanloop naar de Champions League-finale is kiezen tussen de keepers Andriy Lunin en Thibaut Courtois.

Voetbalshirt Sale

Lunin blonk uit nadat hij Courtois verving toen de Belgische keeper in augustus zijn ACL scheurde. Maar Courtois is onlangs teruggekeerd op het veld en heeft drie wedstrijden gespeeld, allemaal in de Spaanse competitie. Lunin stond weer in het doel tijdens het hoogstaande gelijkspel met Villarreal.

De wedstrijd van zaterdag is de laatste keer dat Toni Kroos speelt in het Santiago Bernabeu. De 34-jarige middenvelder van Duitsland zei eerder deze week dat hij na het EK van deze zomer met pensioen gaat.

Kroos is sinds 2014 in dienst van Madrid en heeft het team 22 titels helpen winnen, waaronder vier Europa Cups en vier Spaanse competities. Nu kan hij daar nog een schepje bovenop doen als Madrid Dortmund verslaat.

Het drama is uit de 38e en laatste ronde van de competitie verdwenen, nu alle plaatsen in de Europese competitie zijn vergeven en Almeria, Granada en Cádiz al zijn gedegradeerd.

Barcelona, Girona en Goedkope Atletico Madrid kinder voetbalshirts zullen volgend seizoen samen met Madrid deelnemen aan de Champions League. De Baskische rivalen Athletic Bilbao en Real Sociedad zijn Europa League gebonden, terwijl Betis in de Conference League zal spelen.

Xavi Hernández zal zijn laatste wedstrijd voor Barcelona coachen nadat de club zei dat het afscheid nam van zijn voormalige speler na een seizoen zonder trofeeën.


losangeleslakersclub

193 Blog posts

Comments